Selecteer een pagina

Het is weer de derde zaterdag van de maand, dus tijd voor de Coderdojo in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Zowel de ochtend- als de middaggroep wordt druk bezocht. Sommigen zijn al vaker geweest en vinden direct hun weg. Tessa en Lisa buigen zich enthousiast over Scratch en maken een spelletje met een draak, die donuts vangt en bovendien vuur spuwt. Ze kunnen al veel zelf, maar als ze vastlopen helpt vrijwilliger Frans hen weer verder.

Bloxels en programmeren in Minecraft zijn nieuwe activiteiten dit keer.

Robbie kiest voor Arduino en vindt samen met Richard, ook vrijwilliger, uit hoe hij lichtjes in verschillende kleuren kan laten branden.

De Arduino programmeren om led’s aan te sturen

Dani is geconcentreerd bezig met Bloxels. Met gekleurde blokjes maakt hij een soort mozaïek op een spelbord, neemt er met een tablet een foto van en maakt zo zijn eigen spel.

Met Bloxels een zelf bedachte arcade game maken

Vrijwilligers Stefan, Jaap en Joël staan paraat om te helpen waar nodig. En soms is het een kwestie van gewoon proberen en kijken wat er gebeurt.

Jens en Marcel zetten zich deze zaterdag vrijwillig in om iedereen te helpen bij de opdrachten voor Minecraft, die soms al best ingewikkeld zijn.

Het was weer een dag vol enthousiasme, bij zowel de kinderen als de vrijwilligers. Op naar de volgende keer op zaterdag 16 maart!