Selecteer een pagina

Wat doen we?

De mentoren van Coderdojo Nieuwerkerk aan den IJssel hebben ervaring met het begeleiden van opdrachten in Scratch, Arduino, Minecraft, Micro:bit en Bloxels. Verwachte nieuwe ontwikkelingen zijn Python en de Raspberry Pi.

In Scratch gebruiken we allerlei leskaarten die je op weg helpen om je eigen game te maken. De blokken programmeertaal helpt je om alles in je spel op elkaar te laten reageren, precies zoals jij wit dat de punten gescoord worden, of juist niet natuurlijk 🙂

Met de Arduino sturen we led strips en matrices aan en besturen we een robot auto. Ook lezen we RFID tags uit. De mogelijkheden met de Arduino zijn eindeloos, we zijn benieuwd naar jou idee!

Ook voor de micro:bit zijn allerlei opdrachten beschikbaar in de blokken programmeertaal. Zet de :MOVE buggy in elkaar en laat ‘m de route rijden die jij hebt geprogrammeerd.

Met de Bloxels is al veel programmeerwerk voor je gedaan en kun je je meer concentreren op het maken van een leuk spel. Ontwerp je eigen helden en monsters en laat ze rondlopen in jouw fantasie wereld. 

De mentoren helpen je graag met programmeer uitdagingen die niet in dit lijstje staan, we denken graag met je mee! Misschien wordt het wel een nieuw vast onderdeel!